Belangrijke tips om te weten voordat u in Bitcoin investeert

Bitcoin is tegenwoordig een van de meest besproken valuta, maar er zijn nog steeds veel mensen die niet begrijpen wat het is en waarom steeds meer beleggers deze valuta kiezen om in te beleggen. Misschien heb je ook tegenstrijdige verhalen over Bitcoin gelezen. Er zijn nieuwsartikelen die zeggen dat het niet verstandig is om in Bitcoin te investeren, en er zijn meer nieuwsartikelen die u het bewijs leveren dat er mensen zijn die er veel geld mee hebben verdiend. Dit kan verwarrend zijn en het is belangrijk om een ​​beter begrip van cryptocurrency te hebben voordat u daadwerkelijk uw eerste investering doet.

Dat gezegd hebbende, hier zijn enkele dingen die je moet leren voordat je in Bitcoin investeert:

1. Bitcoin is niet volledig anoniem

Hoewel Bitcoin gedecentraliseerd is, wat betekent dat geen enkele overheid of centrale bank de valutavoorraad reguleert, betekent dit niet dat het niet kan worden getraceerd. Het is waar dat Bitcoin pseudoniem is, wat betekent dat een Bitcoin niet is gekoppeld aan uw naam, maar eerder aan een portefeuille-ID. Als overheidsinstanties de transacties echter echt willen traceren, kunnen ze dat doen omdat ze over de middelen beschikken. Hun hacker kan meerdere knooppunten verbinden met het netwerk en het kan voldoende zijn om de oorsprong van de transactie te achterhalen. Dus, als iemand Bitcoin voor illegale doeleinden gebruikt, is er nog steeds de mogelijkheid dat het kan worden getraceerd. Voor degenen die niets illegaals zijn, kan echter eerlijk worden gezegd dat u anonimiteit hebt wanneer u uw transacties uitvoert zoals u hebt gewonnen trekt de aandacht van geen enkele overheid of instantie.

2. Er zijn twee manieren om Bitcoin te krijgen.

De eerste manier om Bitcoin te krijgen, is de eenvoudigste manier, door het met contant geld te kopen met behulp van uw bankpas, creditcard of bankoverschrijving. Wanneer u Bitcoin in Australië koopt, moet u een account registreren bij een Bitcoin-uitwisselingsservice zodat u kunt beginnen met handelen. De tweede optie is om Bitcoin te “minen”. Mijnbouw Bitcoin lijkt veel op het concept van goudwinning. Het grote verschil is dat je niet echt een open ruimte in gaat en naar goud gaat zoeken. In plaats daarvan mineer je Bitcoin via computers. Iedereen kan een Bitcoin-mijnwerker worden, maar je hebt high-end computers nodig om dit te bereiken. Bitcoin gebruikt speciale software alleen voor de mijnbouw en uw computer zou wiskundige problemen moeten kunnen oplossen, met de juiste combinatie van ongeveer 64 cijfers. Wanneer uw computer het probleem correct heeft opgelost, ontvangt u enkele Bitcoins.

Je moet ook weten dat wanneer het aantal Bitcoins 21 miljoen bereikt, je er niet meer van kunt winnen. U zult moeten kopen of handelen. Mijnbouw Bitcoins is niet eenvoudig en veel mijnwerkers vinden het moeilijk om met de juiste oplossingen voor problemen te komen. Dus als u overweegt om mijnwerker te zijn, moet u meer onderzoek doen naar hoe u deze wiskundige problemen kunt oplossen voordat u doorgaat en een computer instelt en de software downloadt.

3. U hebt een Bitcoin-portemonnee nodig.

Voordat u Bitcoin koopt of ruilt, moet u een Bitcoin-portemonnee instellen. Hier moet u uw Bitcoins opslaan. Er zijn eigenlijk drie manieren waarop u uw Bitcoins kunt opslaan. De eerste is om het eenvoudig op te slaan op de harde schijf van uw computer. Het nadeel hiervan is dat uw computer gemakkelijk kan worden gehackt. Onthoud dat slechts één Bitcoin alleen al duizenden dollars kost, die u gemakkelijk kunt verliezen. Als u uw Bitcoins op een harde schijf opslaat, wilt u die harde schijf mogelijk opslaan in een kluis of een kluisje, vooral als u een langdurige handelaar bent. De tweede optie is om deze op te slaan in onlineservices die u gebruiken wanneer u handelt. Het is bijna onmogelijk om een ​​nep Bitcoin te produceren, en om deze reden werken hackers dubbel om te zien waar ze het kunnen krijgen. Daarom zijn handelsplatforms altijd een doelwit voor hacken. Als u uw Bitcoins daar opslaat en de website is gehackt, kunnen ze al uw munten krijgen en kunt u ze niet meer terugkrijgen. Zodra de hackers een transactie hebben uitgevoerd met uw account en de transactie is bevestigd, kan niemand u helpen deze te herstellen.

De derde optie zou zijn om een ​​Bitcoin-portefeuilleaccount te maken. De Bitcoin-portemonnee is een service, een apparaat of een programma dat wordt gebruikt om Bitcoins te verhandelen en wordt opgeslagen in de blockchain. U krijgt een portefeuilleadres zodat anderen betalingen aan u kunnen doen. U hebt ook een privésleutel, die u kunt gebruiken wanneer u een transactie uitvoert.

4. Bitcoins kunnen worden gebruikt om goederen te kopen en voor diensten te betalen.

Meer en meer bedrijven accepteren Bitcoin als een vorm van betaling voor goederen of diensten. Microsoft en Dell zijn twee van de grootste bedrijven die Bitcoin accepteren. Er zijn ook enkele luchtvaartmaatschappijen en een aantal juwelierszaken die dit doen. Je kunt ook cadeaubonnen kopen met Bitcoins en deze cadeaubonnen gebruiken bij Amazon, Target en Walmart, om een ​​paar winkels te noemen.

5. Bitcoin is een volatiele markt.

Voordat u uw eerste Bitcoin koopt, moet u er rekening mee houden dat het een volatiele markt is. Het risico is groot en je kunt een paar duizend dollar verliezen als je niet voorzichtig genoeg bent. Je moet alles leren over Bitcoin-markttendensen. U moet beslissen of u een handelaar op korte termijn of een handelaar op lange termijn wilt zijn. Handelaren op korte termijn verkopen onmiddellijk hun Bitcoin wanneer de prijs hoger is dan wanneer ze de munten kochten. Langetermijnhandelaren behouden hun munten daarentegen jarenlang.

Conclusie

Bitcoin-handel is zeker het bekijken waard als u wilt beleggen. Je zou zeker je geld kunnen laten groeien zolang je de juiste beslissingen neemt en de trends bestudeert zoals je zou moeten. U moet echter ook onthouden dat het een risicovolle investering is, dus u moet geen geld investeren dat u niet kunt missen. Je moet geen geld lenen van vrienden en familie, zodat je in Bitcoin kunt investeren. Als u op zoek bent naar een goede exchange, dan is Bitcoinexchangenederland.nl een goede plek om te beginnen. Binance is ook een goede optie. Vergeet niet om de reviews van de sites te lezen. Er zijn ook binance review te vinden.