Hoe kun je gemakkelijk geld lenen zonder gedoe? Een aantal manieren om dit goed te regelen

Om verschillende redenen kan het voorkomen dat u op korte termijn een lening nodig heeft. We presenteren vijf verschillende manieren om op korte termijn geld te lenen en laten zien waarmee rekening moet worden gehouden. Tegenwoordig is het ook mogelijk om geld lenen zonder BKR toetsing mogelijk te maken. Er zijn niet veel aanbieders, maar je kunt toch lenen met een BKR notering. De laatste tijd zien we ook dat steeds meer bedrijven voor zakelijk krediet kiezen om een investering te doen.

Geld lenen op korte termijn

Een openstaande factuur kan niet langer worden uitgesteld of de dreigende overgave van een bankrekening kan alleen worden voorkomen door een snelle aanbetaling. Veel vaker zijn koopjes de reden voor een plotselinge behoefte aan geld, omdat ze slechts voor een korte tijd beschikbaar zijn en de consument ze niet wil missen. Als u niet genoeg geld op uw bankrekening heeft, kunt u op korte termijn geld lenen.

1. Snel geld lenen met een minilening

In het tijdperk van internet zijn nieuwe vormen van krediet ontstaan. Een van hen is de mini-lening, die wordt beschouwd als de snelste online lening. Andere gebruikte termen zijn kortlopend krediet of kortlopend krediet.
Opmerking: een minilening kan worden gebruikt om ongeplande facturen op korte termijn te overbruggen. Betaling binnen 24 uur is mogelijk. Nadelen zijn de hogere rentetarieven in vergelijking met krediet op afbetaling en hoge tarieven voor expressbetalingen.

2. Vraag een kredietlimiet aan op de bankrekening

Klanten van een bank of spaarbank die regelmatig contante ontvangsten hebben, kunnen een dispositietegoed gebruiken. De lening wordt uitgegeven door de financiële instelling op eigen initiatief of op verzoek van de respectieve klant. Een terugbetalingskrediet zal meestal meerdere keren de maandelijkse rekeningontvangst bedragen. Meestal zijn er twee tot drie salarisinvoeringen. De kredietlimiet kan op korte termijn worden verhoogd na overleg met de bankadviseur. De rente op een kredietlijn is hoog en kan oplopen tot 15 procent. Ter vergelijking, een lening op afbetaling kost 4 tot 8 procent rente. Een kredietlimiet is niet geschikt voor langdurig gebruik.

3. Directe leningen met snelle uitbetaling

Directe leningen zijn de oplossing voor de liquiditeitsbehoeften op de korte termijn. Goedkope rentetarieven laten lenen toe omdat een koopje het huidige budget breekt. Banken beloven: snel geld maakt wensen nu waar. Dit is niet altijd consistent met de realiteit. Menig aanbieder gebruikt de term instantlening als pure advertentietool, omdat in werkelijkheid een beloofde onmiddellijke uitbetaling tot 10 dagen duurt.

De kredietwaardigheid en het precieze onderzoek ervan spelen een belangrijke rol, vooral bij grote leenbedragen. De gegevens van de aanvrager en zijn identiteit moeten worden gecontroleerd. Voor kleinere leningen tot een maximum van € 3.000, zoals voor minikrediet, zijn de kredietwaardigheidseisen niet zo hoog. Aanbieders van minikredieten bieden snelle, directe leningen met behulp van online verificatie en kredietcontroles