Waarom Heb Je De Beste Internet Pakketten Nodig Om Een Geweldige Computernetwerk Neer Te Zetten In Nederland

Een computernetwerk in ons bedrijf is de reikwijdte of het dekkingsgebied. Kan ik een netwerk met een persoonlijk netwerk opzetten, of is het verplicht handiger om een LAN of lokaal netwerk te gebruiken? Welke soorten computernetwerken bestaan er, afhankelijk van de omvang van het netwerk? Bekijk niet alleen het beste internet, maar zoek naar alle oplossingen

In principe is het logisch dat de meeste kleine bedrijven perfect kunnen werken met een lokaal netwerk. In het geval van bedrijven met grote installaties kan er echter behoefte zijn aan meer uitbreiding als we het hebben over een groot dekkingsgebied. In dit artikel gaan we u uitleggen welke soorten netwerken kunnen worden geïnstalleerd.

Welke soorten computernetwerken zijn er volgens hun omvang?

Ongeacht of dit via een gestructureerde kabel of draadloos kan, kunnen netwerken worden gedeeld door hun bereik of dekking. Logischerwijs, hoe groter de ruimte die we willen afdekken, hoe moeilijker en duurder het kan zijn om kabels te installeren (in feite zou de installatie van sommige van deze netwerken absurd en ondenkbaar zijn voor een grote meerderheid van de bedrijven). In ieder geval zijn het de volgende:

beste internet

1. PERSOONLIJK GEBIEDSNETWERK (PAN)

We hebben het over een computernetwerk van een paar meter, iets dat vergelijkbaar is met de afstand die Bluetooth nodig heeft vanaf de mobiele telefoon om gegevens uit te wisselen. Ze zijn het meest eenvoudig en kunnen gebruikt worden voor kleine ruimtes, bijvoorbeeld als je in een éénlaagse ruimte met een paar computers werkt.

  • PAN-netwerken kunnen nuttig zijn als u een paar apparaten wilt aansluiten die niet te ver van elkaar verwijderd zijn. De meest voorkomende optie om de dekkingsradius te vergroten en de installatie van gestructureerde kabels te vermijden, is echter meestal de aankoop van een router en de installatie van een draadloos lokaal netwerk.

2. LOKAAL GEBIEDSNETWERK (LAN).

Het bestand dat we allemaal kennen is het bestand dat gewoonlijk wordt geïnstalleerd in de meeste bedrijven, of het nu een compleet gebouw of een lokaal gebouw is. Het stelt u in staat om computers, printers, scanners, fotokopieerapparaten en vele andere randapparatuur met elkaar te verbinden zodat u gegevens en orders vanuit verschillende knooppunten van het kantoor kunt uitwisselen.

  • LAN’s kunnen zich uitstrekken van 200 meter tot 1 kilometer dekking.

3. CAMPUSGEBIEDSNETWERK (KAN).

Oké, stel dat we verschillende gebouwen hebben waar we een draadloos netwerk willen opzetten. Wat als het dekkingsgebied groter zou moeten zijn dan 1000 vierkante meter? En dat zeg ik niet alleen voor universiteiten; de faciliteiten van technologieparken, kermissen en commerciële gebouwen kunnen dat gebied perfect overstijgen.

In dat geval hebben we CAN-netwerken. Er zouden verschillende lokale netwerken worden geïnstalleerd in specifieke gebieden, maar die zouden op hun beurt allemaal met elkaar verbonden zijn, zodat gegevens snel kunnen worden uitgewisseld of er een internetverbinding op de hele campus kan worden opgezet.