Welke inboedelverzekeringen kun je het beste kiezen bij een nieuwe woning?

We zijn allemaal dol op een koopje, maar ervoor zorgen dat u de juiste inboedelverzekering hebt, is van cruciaal belang … anders kunt u op het moment van claimen onnodig geld uitgeven. We raden je daarom aan om altijd te beginnen met inboedelverzekering vergelijken, je kunt dan goed kijken naar de dekking die nodig is en de juiste keuzes maken. De hoeveelheid dekking die mensen kiezen, wordt vaak verkeerd begrepen.

Mensen zijn vaak om twee redenen verzekerd; de kosten van hun premium verlagen of omdat ze zich niet bewust zijn van de waarde van hun huis en de inhoud ervan. Ook zien we dat steeds meer mensen kiezen voor rechtsbijstandverzekering vergelijken om eventuele juridische kosten te dekken.

Uw gebouw verzekeren

Er is veel om rekening mee te houden wanneer u voor het eerst aan de dekking van gebouwen denkt, zoals; bijgebouwen, armaturen en fittingen, interieurdecoraties, hekken en muren. Het is belangrijk om altijd te denken dat herbouwkosten niet marktwaarde zijn wanneer u uw gebouw verzekert.

Gebruik een inboedelwaardemeter

Hier wordt u gevraagd om details van uw huis in te voeren, zoals de grootte van uw huis (in vierkante meters), het type huis, de regio, enz. Nadat u alle relevante informatie heeft ingevoerd, wordt er een berekening gemaakt en krijgt u een schatting van hoe zoveel zou je dekking moeten zijn.

Wat is een inboedelverzekering nu precies

Het afsluiten van de juiste inhoudsverzekering is cruciaal. De inhoudsverzekering is specifiek van toepassing op de items binnen het onroerend goed (niet het onroerend goed zelf). Uw huis inrichten en al uw bezittingen aanschaffen is een tijdig en kostbaar proces.

Als uw inhoud verloren of gestolen zou zijn, zou u diepbedroefd en het ergste maar toch financieel onstabiel zijn als u niet voldoende verzekerd was. Een tip is om na te denken over de items die u mee zou nemen als u zou verhuizen. Voorbeelden hiervan zijn; meubels, tapijten, witgoed, tv’s, sportartikelen en pedalen.

Hoeveel moet ik kiezen voor de dekking van de inhoud?

Voordat u contact opneemt met uw verzekeraar, moet u gaan zitten met een notitieblok of een rondleiding door het huis maken en bepalen hoeveel het kost om alles in elke kamer te vervangen. U moet armaturen zoals armaturen en gordijnen opnemen en als u dure sieraden, antiek of schilderijen heeft, moet u ze professioneel laten waarderen.

  • Als er zoiets catastrofaal als overstroming of brand ontstaat, zal een enorme last van je hoofd af zijn als je een adequate inboedelverzekering hebt.